Tramp u nenajavljenoj poseti Avganistanu: Talibani žele primirje

Izvor: VOA, 28.Nov.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp u nenajavljenoj poseti Avganistanu: Talibani žele primirje

Predsednik Tramp nenajavljeno je, na Dan zahvalnosti, posetio američke vojnike u vazduhoplovnoj bazi Bagram u Avganistanu, i poručio da veruju da će talibanski pobunjenici pristati na primirje. Tramp je posetio Avganistan prvi put od preuzimanja položaja predsedniku, a nedelju dana nakon što je razmena zarobljenika između Vašingtona i Kabula povećala nade u oživljavanje mirovnih pregovora. "Talibani žele sporazum. Prvo nisu želeli primirje, a sada verujem da ga hoće, i to će se verovatno dogoditi", poručio je Tramp koji se u bazi Bagram sastao sa avganistanskim predsednikom Ašrafom Ganijem.Predsedničkim avionom Air Force One, zajedno sa Trampom putovao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen, mala grupa saradnika i agenti Tajne službe kao i mala grupa novinara. Po sletanju u Bagram, dočekao ga je načelnik Združenog generalštaba Mark Majli.  Tramp je večerao sa vojnicima na Dan zahvalnosti a nekima je sam poslužio ćurku.   

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp u Avganistanu, talibani žele primirje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2019, 10:01

Dan nakon što je američki predsednik Donald Tramp došao u iznenadnu posetu američkim vojnicima u Avganistanu i poručio da veruje da će talibani pristati na primirje, oni odgovaraju da su spremni za obnavljanje mirovnih pregovora sa SAD...Tramp je posetio Avganistan prvi put od stupanja na dužnost,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.