Tramp u inat Obami istupio iz sporazuma s Iranom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp u inat Obami istupio iz sporazuma s Iranom?

Donald Tramp se povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma iz "diplomatskog vandalizma", kako bi prkosio svom prethodniku Baraku Obami, napisao je bivši britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok u novootkrivenom šokantnom dopisu Dauning stritu, prenosi Mejl on sandej.

Derok je naveo da se američki predsednik povukao iz nuklearnog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "iz ličnih razloga" i nagovestio da je bilo podela među njegovim najbližim saradnicima.

Prošle nedelje Mejl on sandej objavio je dokumenta u kojima je Derok opisao administraciju predsednika SAD Donalda Trampa kao "nesposobnu" i "disfunkcionalnu" što je izazvalo diplomatski spor između Londona i Vašingtona, nakon čega je Derok podneo ostavku.

Britanski zvaničnici su pokrenuli istragu kako bi pronašli osobu odgovornu za curenje dokumenata, prenosi Rojters.

Prema pisanju Sandej tajmsa koji se poziva na neimenovane izvore iz vlade, osumnjičeni jei dentifikovan i pretpostavke da bi curenje dokumenata moglo da bude rezultat hakerskog napada neke strane države su isključene.

Direktor antiterorističke policije upozorio je medije da ne objavljuju ova dokumenta jer bi to moglo da predstavlja kršenje zakona o državnoj tajni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momčilo Pantelić: Stalno nešto curi

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2019

Kišurina je nedavno prodrla, kažu, i do podruma Bele kuće, ali je njenog gazdu Donalda Trampa preplavio bes kad je doznao šta je sve o njemu procurilo iz savezničkog diplomatskog kanala. Britanski ambasador u Vašingtonu Kim Darok ga je, naime, u poverljivom izveštaju opisao kao “nesposobnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tramp u inat Obami istupio iz sporazuma s Iranom?

Izvor: B92, 14.Jul.2019

London -- Donald Tramp se povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma iz "diplomatskog vandalizma", kako bi prkosio svom prethodniku Baraku Obami...Ovo je napisao bivši britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok u novootkrivenom šokantnom dopisu Dauning stritu, prenosi Mejl on sandej...Derok je naveo...

Nastavak na B92...

"Povlačenje iz sporazuma sa Iranom diplomatski vandalizam Trampa prema Obami"

Izvor: VOA, 14.Jul.2019

Odnedavno bivši ambasador Velike Britanije u SAD Kim Derok opisao je odluku Donalda Trampa da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom kao "diplomatski vandalizam" uperen ka bivšem predsedniku Baraku Obami, prenosi britanski tabloid Dejli mejl.  Mejl je objavio diplomatske beleške ambasadora...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.