Tramp odgovara Obaminoj ženi: Mora da je govorila o...

Izvor: B92, 18.Dec.2016, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odgovara Obaminoj ženi: Mora da je govorila o...

Donald Tramp je odbacio ocenu prve dame Mišel Obama da su ovogodišnji izbori doveli do toga da se politički podeljena zemlja "oseća beznadežno".

On je poručio da SAD imaju "ogromnu nadu... obećanje i... potencijal".

"Bićemo toliko uspešni kao zemlja ponovo", rekao je Tramp na skupu u Mobilu, u Alabami, i dodao: "Bićemo izvanredni".

Tramp je pohvalio predsednika Obamu i prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << damu zbog načina na koji su ga primili u Beloj kući, posle pobede na izborima, ali je reagujući na komentar Mišel Obame, kazao da "mora da je prva dama govorila o prošlosti".

Mobil je bio poslednja stanica Trampove takozvane "turneje zahvalnosti", a novoizabrani predsednik je pored prisećanja kako je stigao do pobede na prošlomesečnim izborima, ponovio neka od obećanja iz kampanje - da će izgraditi zid na granici s Meksikom i obnoviti američku vojsku, koju je opisao kao veoma oslabljenu.

Zarekao se da će otvoriti nova radna mesta, popraviti infrastrukturu, smanjiti poresku stopu za biznise na 15 odsto, revidirati trgovinske sporazume i uvesti "ekstremno proveravanje" imigranata koji ulaze u SAD, preneo je Glas Amerike.

Iz Alabame, Tramp je otputovao na Floridu, gde će sa porodicom provesti period oko božićnih praznika, ali i održavati sastanke u vezi sa popunjavanjem položaja u svojoj administraciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.