Timošenko: Integrisati Ukrajinu u bezbednosni sistem Evrope

Izvor: Blic, 01.Apr.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko: Integrisati Ukrajinu u bezbednosni sistem Evrope

Ukrajina treba da bude integrisana u evropski bezbednosni sistem, izjavila je na današnjoj konferenciji za štampu bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja je kandidatkinja stranke Otadžbina za predsednika Ukrajine.

Ona se založila za potpunu integraciju Ukrajine u EU, ističući da je potpisivanjem političkog dela ugovora o pridruživanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tom pravcu već učinjen prvi korak, ali da preostaje i ratifikacija celokupnog sporazuma.

Upitana kakav je njen stav po pitanju Krima, Timošenko je rekla kako pre svega treba obaviti detaljne i efikasne razgovore s liderima zapadnih zemalja, kako nikad ne bi doneli odluku kojom bi se priznalo da Krim nije deo ukrajinske teritorije.

Uz to bi trebalo uvesti dodatne sankcije Rusije, kako bi bila primorana da vrati Krim Ukrajini, smatra Timošenko.

Ona je istakla da se kategorički protivi svakom "cenjkanju" s Rusijom, naročito po pitanjima koja se odnose na ukrajinsku unutrašnju politiku, kao što su federalizacija ili ljudska prava.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.