Takata na ivici bankrota zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takata na ivici bankrota zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Japanska kompanija vazdušnih jastuka Takata podnela je danas zahtev za stečaj u Tokiju i SAD zbog neispravnih vazdušnih jastuka povezanih sa smrću najmanje 16 ljudi.

Zbog neispravnih mehanizama za naduvavanje jastuka koji mogu da eksplodiraju i rasprše sitne metalne ili plastične delove povučeno je više od 100 miliona vozila najvećih svetskih proizvođača automobila, uključujući Hondu, Tojotu, Ford i BMW.

Kompanija je najavila aukciju na kojoj će veći >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << deo njihove imovine kupiti konkurentska firma Kej Sejfti Sisitems (Key Safety Systems) za 1,6 miliona dolara.

Takata je početkom juna postigla nagodbu sa ženom koja je povređena zbog neispravnih vazdušnih jastuka te firme.

To je prva tužba protiv Takate koja je podneta u Japanu zbog problema s vazdušnim jastucima i zbog kojih je povučeno više miliona automobila širom sveta.

Žena je povukla tužbu koju je podnela u maju, a prema izveštaju televizije NHK dogovorom je dobila 119.000 dolara.

U trenutku sudara na autoputu prošlog oktobra, ona je sedela na suvozačevom mestu na kojem se vazdušni jastuk nije otvorio kako treba, dok je na mestu vozača jastuk bio ispravan. U pitanju je bilo sportsko vozilo marke "Nissan X-Trail" iz 2006. godine.

Žena je zadobila povrede na licu, levoj ruci i desnoj šaci, saopštio je Nisan.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Takata na ivici bankrota zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2017

Japanska kompanija vazdušnih jastuka Takata podnela je danas zahtev za stečaj u Tokiju i SAD zbog neispravnih vazdušnih jastuka povezanih sa smrću najmanje 16 ljudi...Zbog neispravnih mehanizama za naduvavanje jastuka koji mogu da eksplodiraju i rasprše sitne metalne ili plastične delove povučeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.