Tadić očekuje više mera kontrole u predlogu evroparlamentaraca o izbornim uslovima (VIDEO)

Izvor: Beta, 15.Sep.2021, 14:12

Tadić očekuje više mera kontrole u predlogu evroparlamentaraca o izbornim uslovima (VIDEO)

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić je danas rekao da od evropskih parlamentaraca koji posreduju u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima očekuje da koriguju svoj predlog kako bi bio "više efektivan i sa više konkretnih mera kontrole"."Očekujem da koriguju svoj predlog u skladu sa našim sugestijama", rekao je Tadić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima Nove stranke i Gradjanskog demokratskog foruma.On je, upitan o očekivanjima od predstojećeg sastnaka sa evroparlamentarcima, najavljenog za 17. i 18. septembar u Beogradu, ukazao i na veliki značaj njihovog angažovanu vezi uloge OEBS-a u kontroli izbornog procesa u Srbiji."Očekujemo da taj predlog bude više efektivan, da se više konkretnih mera kontrolu unesu u njihov predlog i to to je naše htenje a tražimo od njih da stanu iza stava da OEBS mora da bude konstantno prisutan da bi se poštovala ljudska prava i sve ostalo (u vezi sa izborima) u Srbiji", rekao je Tadić.On je napomenuo i da je dobro što je grupacija stranaka oko Dragan Djilasa izašla sa platformom u vezi izbornih uslova."Nemamo problem da ih prihvatimo jer najveći broj rešenja su zapravo naša", iz platforme s početka godine, rekao je Tadić koji je ponovo apelovao na jedinstvo "stvarne opozicije".Prema njegivom ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tadić očekuje više mera kontrole u predlogu evroparlamentaraca o izbornim uslovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Sep.2021

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić je danas rekao da od evropskih parlamentaraca koji posreduju u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima očekuje da koriguju svoj predlog kako bi bio "više efektivan i sa više konkretnih mera kontrole".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.