Tadić: DS će već sledeće godine voditi vladu

Izvor: Blic, 13.Okt.2012, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: DS će već sledeće godine voditi vladu

Beograd - Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS.

- Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle naših stranačkih imati i republičke izbore. Ova vlada je nestabilna po sebi i niko nema poverenja u čoveka pored koga sedi na sednicama vlade. Tu niko ne sme da okrene ledja čoveku sa kojim sarađuje, ne zna se ko je lovac, a ko lovina i to nije dobro za Srbiju - rekao je Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u intervjuu Tanjugu.

- Naravno da će oni sada, pošto ih ja sve znam, komentarisati ovo na sledećoj sednici i reći da imaju poverenja u čoveka do koga sede, ali građani vide kakvi su njihovi odnosi - kazao je Tadić.

Kao partnere DS on na prvom mestu ističe Liberalno-demokratsku partiju, dok na pitanje "SNS ili SPS" odgovara:"O tom, potom".

Prema njegovim rečima, u DS su izvukli pouku iz izbora i menjaće se, a u periodu do novih izbora formiraće vladu u senci.

Razloge gubitka vlasti on vidi u tome što je stranka "izgubila vezu sa stanovništvom", kao i "mogućnost da transportuje informacije od nižih ka višim stranačkim nivoima".

On sam je, kaže, potpuno spreman za unutarstrančke izbore i ima pobednički tim.

- To je pitanje statistike, jer su uz mene članovi i funkcioneri stranke koji su i na minulim izborima i u sektorima u kojima su radili postigli najbolje rezultate - rekao je lider DS.

On smatra da DS nije destabilizovana, iako je unutar stranke u toku "težak i kompleksan proces diskutovanja o putu kojim dalje treba ići".

Prema njegovim rečima, u toku je ideloška debata između njegovog stava da DS mora da bude socijaldemokratska organizacija, koja ne sme da napusti vrednosti i principe na kojima je sazdana i koncepcije Dragana Đilas da DS treba da bude, pre svega, poslovno organizovana insitucija, da ima smanjeno ideloško prisustvo u javnosti, a i da sama revidira ideloške principe na kojima je nastala.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: DS će već sledeće godine voditi vladu

Izvor: S media, 13.Okt.2012

Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS..."Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle naših stranačkih imati i republičke izbore. Ova vlada je nestabilna po sebi i niko nema poverenja u čoveka pored...

Nastavak na S media...

Tadić: DS će sledeće godine voditi vladu

Izvor: Press, 13.Okt.2012

Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS.  

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.