Tadić: DS će ponovo voditi vladu

Izvor: RTS, 13.Okt.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: DS će ponovo voditi vladu

Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle stranačkih imati i republičke izbore, rekao lider DS-a Boris Tadić, koji je uveren da će posle izbora vladu ponovo voditi DS. Iako je unutar stranke u toku težak i kompleksan proces diskutovanja o putu kojim dalje treba ići, Demokratska stranka nije destabilizovana, tvrdi Tadić.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić otputovaće u Brisel, gde će mu u utorak 16. oktobra, zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem biti uručena Evropska medalja za toleranciju, saopštila je DS.

"Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle naših stranačkih imati i republičke izbore. Ova vlada je nestabilna po sebi i niko nema poverenja u čoveka pored koga sedi na sednicama vlade. Tu niko ne sme da okrene leđa čoveku sa kojim sarađuje, ne zna se ko je lovac, a ko lovina i to nije dobro za Srbiju", rekao je Tadić u intervjuu Tanjugu.

"Naravno da će oni sada, pošto ih ja sve znam, komentarisati ovo na sledećoj sednici i reći da imaju poverenja u čoveka do koga sede, ali građani vide kakvi su njihovi odnosi", rekao je Tadić.

Kao partnere DS-u, Tadić na prvom mestu ističe Liberalno-demokratsku partiju, dok na pitanje "SNS ili SPS" odgovara "Otom, potom".

Prema njegovim rečima, u DS su izvukli pouku iz izbora i menjaće se, a u periodu do novih izbora formiraće vladu u senci.

Razloge gubitka vlasti on vidi u tome što je stranka "izgubila vezu sa stanovništvom", kao i "mogućnost da transportuje informacije od nižih ka višim stranačkim nivoima".

Tadić smatra da DS nije destabilizovana, iako je unutar stranke u toku "težak i kompleksan proces diskutovanja o putu kojim dalje treba ići".

Prema Tadićevim rečima, u toku je ideloška debata između njegovog stava da DS mora da bude socijaldemokratska organizacija, koja ne sme da napusti vrednosti i principe na kojima je sazdana i koncepcije Dragana Đilas da DS treba da bude, pre svega, poslovno organizovana insitucija, da ima smanjeno ideloško prisustvo u javnosti, a i da sama revidira ideloške principe na kojima je nastala.

Upitan na osnovu čega očekuje podršku Bojana Pajtića, kada je on u timu njegovog konkurenta, Tadić je rekao da sa Pajtićem nema nikakav operativni problem.

Tadić odbacuje kritike da se izjavom da je od "Olivera Dulića dobio garancije da nije umešan u krivično delo" umešao u sudski proces.

"Da li je bilo ko umešan u krivično delo odlučuje sud, ne odlučujem ja, ni Oliver Dulić, niti bilo ko. Ja nisam rekao ko je kriv, a ko nije, već da sam dobio garanciju od Dulića i preneo to javnosti", naveo je Tadić.

Predsednik DS-a je istakao da će DS pravnim sredstvima štititi svakog svog člana koji je optužen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Boris Tadić: DS će ponovo voditi vladu

Izvor: BKTV News, 14.Okt.2012, 11:15

Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle stranačkih imati i republičke izbore, rekao lider DS-a Boris Tadić, koji je uveren da će posle izbora vladu ponovo voditi DS. Iako je unutar stranke u toku težak i kompleksan proces diskutovanja o putu kojim dalje treba ići, Demokratska stranka nije destabilizovana,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.