Izvor: S media, 13.Okt.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: DS će već sledeće godine voditi vladu

Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS.

"Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle naših stranačkih imati i republičke izbore. Ova vlada je nestabilna po sebi i niko nema poverenja u čoveka pored koga sedi na sednicama vlade. Tu niko ne sme da okrene leđa čoveku sa kojim sarađuje, ne zna se ko je lovac, a ko lovina i to nije dobro za Srbiju", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Tadić.

Kao partnere DS on na prvom mestu ističe Liberalno-demokratsku partiju, dok na pitanje "SNS ili SPS" odgovara:"O tom, potom". Prema njegovim rečima, u DS su izvukli pouku iz izbora i menjaće se, a u periodu do novih izbora formiraće vladu u senci.

On sam je, kaže, potpuno spreman za unutarstrančke izbore i ima pobednički tim.

"To je pitanje statistike, jer su uz mene članovi i funkcioneri stranke koji su i na minulim izborima i u sektorima u kojima su radili postigli najbolje rezultate", rekao je lider DS.

Prema njegovim rečima, u toku je ideloška debata između njegovog stava da DS mora da bude socijaldemokratska organizacija, koja ne sme da napusti vrednosti i principe na kojima je sazdana i koncepcije Dragana Ðilas da DS treba da bude, pre svega, poslovno organizovana insitucija, da ima smanjeno ideloško prisustvo u javnosti, a i da sama revidira ideloške principe na kojima je nastala.

Lider demokrata nije želeo da komentariše činjenicu da njegov glavni konkurent formalno još nije istakao svoju kandidaturu za predsednika DS, ali kratko kaže da je Ðilas "počeo kampanju pre nego što su počeli izbori u DS".

Upitan na osnovu čega očekuje podršku Bojana Pajtića, kada je on u timu negovog konkurenta, Tadić je rekao da sa Pajtićem nema nikakav operativni problem:

"On ima puno pravo, kao i svaki član DS, da se opredeljuje kom timu će se privoleti, ali nema sumnje da je nesporan kandidat za potpredsednika DS iz Vojvodine i ne treba se uopšte baviti time. Mi smo racionalna organizacija, ne bavimo se manifestacijama politike, već suštinom i zato je to moje rešenje", objasnio je Tadić.

On se ponovo osvrnuo na ono što definiše kao "politički progon" članova DS i istakao da mediji ne treba da učestvuju u stvaranju "naganjačke i ratnohuškače politike, već da budu partneri vlasti u rešavanju problema organizovanog kriminala i korupcije".

"Ako je neko vršio krivična dela ne treba da se stvara afera da i pre nego što je završen sudski proces bude optužen. Onda ćemo osuđivati ljude bez suda. Uostalom, 1945. godine smo imali to, pa su mnogi ljudi i u Beogradu streljani samo zato što su neki vikali ''na smrt, na smrt''. Danas te procese rešavamo time što ljude koji su bez ikakvog razloga bili osuđeni prglašavamo nevinima, izvinjavamo se njihovim naslednicima i bavimo se u vraćanjem imovine koja je nepravedo oduzeta. A to sve košta građane Srbije", smatra Tadić.

(Tanjug, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: DS će sledeće godine voditi vladu

Izvor: Akter, 13.Okt.2012

Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS

Nastavak na Akter...

Tadić: DS će već sledeće godine voditi vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2012

BEOGRAD -..Lider Demokratske stranke Boris Tadić uveren je da će se Srbija veoma brzo ponovo naći pred izborima i da će posle njih vladu ponovo voditi DS..."Uveren sam da ćemo vrlo brzo posle naših stranačkih imati i republičke izbore. Ova vlada je nestabilna po sebi i niko nema poverenja u čoveka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.