TURSKA OPET PRETI RATOM! Ako se pretnje prema Turskoj nastave biće pokrenuta VOJNA OPERACIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKA OPET PRETI RATOM! "Ako se pretnje prema Turskoj nastave biće pokrenuta VOJNA OPERACIJA"!

Turska bi da ratuje!

 Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je danas da ako se ne uspostave planirane sigurne zone u severnoj Siriji i ako se pretnje prema Turskoj nastave biće pokrenuta vojna operacija istočno od reke Eufrat.

Turska i SAD su u razgovorima o uspostavljanju sigurne zone širom granice na severoistoku Sirije, gde SAD podržavaju kurdsku miliciju YPG, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

#Turkish tanks and armored vehicles arrived along the Ras al Ain (Hasaka) to Tell Abyad (Raqqa) border area adding to the units already positioned there. Turk forces recently removed the cement barriers along this border area causing the #YPG (PKK) to mobilize. 🇹🇷 pic.twitter.com/NX5qsTj05s

— Christian Turner (@CombatChris1) July 15, 2019

Ankara smatra YPG teroritsičkom organizacijom i pretnjom po bezbednost Turske.

Čavušoglu je izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut u današnjem razgovoru u Ankari sa specijalnim američkim izaslanikom za Siriju Džejmsom Džefrijem.

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.