TURSKA ODBILA POMOĆ OVE ZEMLJE: Ne žele njihove spasioce i lekare

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 15:52

TURSKA ODBILA POMOĆ OVE ZEMLJE: Ne žele njihove spasioce i lekare

Razorni niz zemljotresa koji su se desili u ponedeljak delove Turske su ostavili devastirane.

Ministarstvo spoljnih poslova Kipra kaže da je Turska "ljubazno odbila" njihovu ponudu da pošalju spasilački tim koji bi pomogao u potrazi za ljudima zarobljenim u srušenim zgradama. U tvitu u petak, ministarstvo je navelo da ponuda - koja je prvobitno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prihvaćena - "i dalje stoji" i izrazilo zahvalnost profesionalnim spasiocima "spremnim da svuda spasavaju živote".

Kiparski tim od 15 spasilaca, kao i lekar i bolničar, bili su u pripravnosti od srede da otputuju u Tursku u okviru Mehanizma civilne zaštite Evropske unije.

Turska ne priznaje Kipar kao državu i stacionirala je hiljade vojnika na severu ostrva od otcepljenih kiparskih Turaka od 1974. godine, kada je izvršila invaziju

Više vesti o zemljotresu u Turskoj pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.