Izvor: Blic, 06.Dec.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TONE ZLATA U OTPADU Kod Bora otkriveno blago vredno 720 MILIONA DOLARA

Nakon pet godina istraživanja, borski Institut za rudarstvo i metalurgiju (IRM) i japanski Univerzitet "Akita", došli su do fantastičnih podataka. Naime, ispitivanjima površine od 10.000 kvadratnih kilometara, za šta su korišćena i dva satelita Japanske svemirske agencije, ustanovljeno ja da na potezu između Bora, Majdanpeka, Dunava i Timoka ima toliko rudarskog otpada iz kojeg bi se, uz primenu najpovoljnije tehnologije, moglo "izvući" oko 90.000 tona bakra i blizu četiri tone zlata, čija je vrednost veća od - 720 miliona dolara!
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKI OTPAD KRIJE NEPROCENJIVU VREDNOST! Japanci lansirali SATELITE, posle pet godina došli do neverovatnog OTKRIĆA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2019

Posle pet godina istraživanja, Japanci pomoću dva satelita locirali zlato i bakar u rudarskom otpadu oko Bora...Institut za rudarstvo i metalurgiju i japanski Univerzitet Akita ispitivali su površinu od 10.000 kvadratnih kilometara uz pomoć dva satelita Japanske svemirske agencije i ustanovili su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.