TO IM JE HVALA! Italijanski mediji optužuju Moskvu da šalje beskorisnu pomoć, građani misle drugačije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TO IM JE HVALA! Italijanski mediji optužuju Moskvu da šalje beskorisnu pomoć, građani misle drugačije (VIDEO)

Sa više od 11.500 umrlih i 100.000 zaraženih, Italija ima više potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom od bilo koje druge zemlje u svetu.

Osamdeset odsto pomoći koje je Rusija poslala Italiji je "beskorisno", izvestila je italijanska Stampa, pozivajući se na izvore iz visokih političih krugova.

Nakon što su ruski predsednik Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte razgovarali prošle subote, Rusija je poslala 60 respiratora i 100 virologa i epidemiologa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Italiju. Snimak ruskih vojnih kamiona na putu iz Rima ka centru epidemije u Bergamu protekle nedelje je kružio internetom.

- Osamdeset odsto ruske pomoći skoro uopšte ne koristi Italiji, ili je potpuno beskorisno, ovo nije ništa više od povoda - rekao je neimenovani izvor za list, dodavši da je reč o opremi za dezinfekciju, poljskoj laboratoriji za sterilizaciju i hemijsku prevenciju i sl.

Around 80% of the coronavirus supplies that Russia has sent to Italy are “useless,” an unnamed source told La Stampa daily. Earlier, Russia sent 600 ventilators and 100 military virologists and epidemiologists to Italyhttps://t.co/YYR5wVAo2w

— The Moscow Times (@MoscowTimes) March 26, 2020

Izvori Stampe tvrde da Putin paketom "Od Rusije s ljubavlju" zapravo "koristi geopolitičke i diplomatske šanse", a da je Konte primio pomoć kako bi osigurao dobre lične odnose s Moskvom.

Ruski ambasador u Italiji Segej Razov odbacio je pisanje Stampe i okarakterisao tvrdnje kao "perverzne“.

- Takve tvrdnje su proizvod perverznog uma. Nesebična želja da se pomogne prijateljima u nevolji doživljena je kao podmukla – rekao je Razov.

Footage mainstream media doesn’t want you to see:

Big Bad Boogeyman Putin’s military personnel putting their lives on the line and setting up medical equipment to help #Italy save countless people from #coronavirus in Bergamo.

Thank you Russia. 🇷🇺 🇮🇹 pic.twitter.com/Mhu3IhK6eq

— Sarah Abdallah (@sahouraxo) March 27, 2020
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.