Svetska banka: Ekonomska proizvodnja Ukrajine smanjena za 45 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2022, 23:50

Svetska banka: Ekonomska proizvodnja Ukrajine smanjena za 45 odsto

Ekonomska proizvodnja Ukrajine će se verovatno smanjiti za 45,1 odsto ove godine pošto su usled ruskog napada zatvorena brojna preduzeća, smanjen je izvoz i uništeni su proizvodni kapaciteti, saopštila je danas Svetska banka.

Svetska banka takođe predviđa da će ruski BDP za 2022. godinu pasti za 11,2 odsto zbog finansijskih sankcija koje su uvele SAD i zapadni partneri, preneo je Rojters.

U izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Ukrajinu se procenjuje da je više od polovine preduzeća u toj zemlji zatvoreno, a ostatak radi i dalje normalnim kapacitetom.

Zatvaranje pomorskog saobraćaja putem Crnog mora smanjilo je oko 90 odsto izvoza žitarica iz Ukrajine i polovinu ukupnog izvoza iz te zemlje, navode iz Svetske banke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svjetska banka:Ekonomska proizvodnja Ukrajine smanjena za 45 odsto

Izvor: Capital.ba, 11.Apr.2022, 08:02

VAŠINGTON  – Ekonomska proizvodnja Ukrajine će se vjerovatno smanjiti za 45,1 odsto ove godine pošto su usljed ruskog napada zatvorena brojna preduzeća, smanjen je izvoz i uništeni su proizvodni kapaciteti, saopštila je Svjetska banka. Foto: Pixabay Svjetska banka takođe predviđa da će ruski...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.