Sve zavisi od Stefanovića?

Izvor: B92, 07.Dec.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve zavisi od Stefanovića?

Beograd -- Ministar rada Rasim Ljajić kaže da dobijanje kandidature za članstvo u EU zavisi od rešenja problema regionalnog predstavljanja KiM, o čemu se danas razgovara.

On je, gostujući u emisiji B92 "Hoću da znam", rekao da je sada jasno da za Srbiju nema novih uslova, ali da je za status potrebno rešiti problem regionalnog predstavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prištine. Prema njegovim rečima, to nije novi uslov, već je to bio uslov za dobijanje datuma početka pregovora, koji je sada pomeren.

Podsetimo, danas se nastavljaju pregovori o regionalnom predstavljanju Prištine.

Ljajić je dodao da mu se čini da postoje šanse za dobijanje statusa kandidata, ali da će to zavisiti od pregovora putem video-linka evropskog posrednika Roberta Kupera i šefa beogradskog tima Borislava Stefanovića.

"Ukoliko se tu nađe rešenje koje će biti u skladu sa našim interesima i rezolucijom 1244, možemo 9. decembra da očekujemo pozitivan ishod", kazao je Ljajić.

On je izjavio da na putu evrointegracija Srbija mnogo toga mora da uradi, poput usklađivanja zakona sa standardima EU, kao i da sprovede reforme.

O izborima i koalicijama

Ljajić je, komentarišući predstojeće izbore, rekao da očekuje da budu raspisani u martu iduće godine, a da će biti održani 6. maja.

On je istakao da su mu, prema političkom programu, bliske stranke sa kojima je nekada bio u koaliciji, kao i partije sadašnje koalicije, a na pitanje da li to znači da u koaliciji može da bude sa svim strankama osim sa Srpskom naprednom partijom, Ljajić je odgovorio da sa SNS može da sarađuje samo na lokalu.

"Još je rano za zvanične sastanke s predstavnicima stranaka, to ćemo raditi posle Nove godine. Ako ulazimo u vladu, ona mora da bude što manja, efikasnija, da se krene u reforme u prvoj godini mandata te vlade", napomenuo je Ljajić, dodajući da će njegova Socijaldemokratska partija Srbije pobediti kako u Novom Pazaru, tako i celom Sandžaku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.