Svakom je njegova muka najveća, ali posle ove priče shvatićete da ima i gore

Izvor: B92, 22.Maj.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakom je njegova muka najveća, ali posle ove priče shvatićete da ima i gore

Većina nas poslednjih godina živi veoma teško. Nema posla, a samim tim ni novca. Svakome je njegova muka najveća, ali u priči koja sledi videćete da i od goreg ima gore.

Ovo su slike života jedne porodice snimljene u centru Boljevca. U 15 kvadrata njih četvoro bukvalno pokušavaju da prežive još jedan dan. A to je stvarno pravi podvig. Da muka bude veća, najmlađi član ove porodice teško se razboleo pre nekoliko godina.

“Operisao je prvo hidrocefalus, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 2012. godine dobio tromb u glavi i to lekari nisu mogli da mu reše. Sada ne može redovno da ide u školu već ima određeni program i učiteljica dolazi kući.“

Jedino primanje im je novac koji dobijaju za tuđu negu. Pravo na socijalnu pomoć nemaju jer Zdravkin suprug ima dva hektara zemlje.

Od svog imanja Milorad nema koristi, ali zato često ide u nadnicu na tuđim imanjima. Za to vreme Zdravka čuva bolesnog sina. Život ovog trinaestogodišnjeg dečaka prolazi u ovih 15 kvadrata i u ovom ormanu na otvorenom.

Pogledajte prilog o ovoj porodici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.