Sutra sednica Vlade Srbije zbog presude Karadžiću

Izvor: RTS, 24.Mar.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sednica Vlade Srbije zbog presude Karadžiću

Sednica Vlade Srbije na kojoj će tema biti presuda Radovanu Karadžiću, biće održana sutra u 11.30, saznaje RTS. Premijer Vučić sastaće se pre sednice Vlade sa patrijarhom Irinejom.
Tema sednice Vlade biće presuda ratnom lideru Republike Srpske Radovanu Karadžiću kao i pravne i političke posledice odluke u Hagu.
Posle sednice se očekuje da se neko od članova Vlade Srbije obrati javnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Premijer Srbije sastaće se sutra sa patrijarhom srpskim Irinejom u 10 časova. 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, na obeležavanju 17 godina od početka NATO bombardovanja, poručio da Srbija neće dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću iskoristi za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku.
"Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednika Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADA SRBIJE VANREDNO O KARADŽIĆU: Sutra sednica o haškoj presudi

Izvor: Kurir, 24.Mar.2016

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić zakazaće za sutra vanrednu sednicu vlade, a jedina tema će biti presuda Radovanu Karadžiću...Tema sednice vlade biće presuda Radovanu Karadziću, koja će biti pročitana danas u 14 sati, kao i pravne i političke posledice odluke u Hagu.Posle sednice se očekuje...

Nastavak na Kurir...

Vlada: Nećemo dozvoliti da se presuda upotrebi protiv RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016, 02:10

"Nećemo dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću upotrebi protiv srpskog naroda", poruka je Vlade Srbije nakon današnje sednice, koju je preneo ministar pravde Nikola Selaković...Vlada je u saopštenju navela da, nakon presude Haškog tribunala prvom predsedniku RS nije dozvoljeno bilo kakvo prebacivanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.