Stros-Kan: Namestili mi protivnici

Izvor: B92, 28.Apr.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stros-Kan: Namestili mi protivnici

Pariz -- Bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan optužio je protivnike, bliske francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju, da su uništili njegovu predsedničku kandidaturu.

U intervjuu londonskom "Gardijanu" Stros-Kan je rekao da su skandal koji mu je uništio ugled organizovali ljudi koji su "imali politički plan" i želeli da ga spreče da se bude kandidat socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na aktuelnim predsedničkim izborima.

Pre nego što je bio uhapšen u Njujorku, pod optužbom da je obljubio hotelsku sobaricu u maju prošle godine, Stros Kan je važio za favorita socijalista za izbore.

Bivši direktor MMF-a ne negira da je imao seksualni odnos sa sobaricom Nafisatu Dijalo, ali tvrdi da je to bilo uz obostranu saglasnost.

Prema njegovim rečima, susret i incident sa sobaricom verovatno nije bio insceniran, ali eskalacija čitavog slučaja u krivičnu istragu - jeste.

"Možda sam bio politički naivan, ali nisam verovao da će oni ići tako daleko. I nisam mislio da imaju bilo šta što bi moglo da me zaustavi", rekao je Stros-Kan "Gardijanu".

Britanski dnevnik navodi da je jasno da se to "oni" odnosi na ljude koji su radili za Sarkozija i njegovu stranku.

Stros-Kan tvrdi da su agenti "presretali" njegove telefonske pozive i pobrinuli se da sobarica Dijalo ode u policiju. On, takođe, veruje da je bio pod nadzorom danima pre nego što se sastao sa njom.

Advokat sobarice, međutim, tvrdi da u tom incidentu nije bilo nikakve političke intrige, prenosi AFP.

Prema anketama javnog mnjenja, Sarkozijev rival, kandidat Socijalističke partije Fransoa Oland će najverovatnije pobediti u drugom krugu francuskih predsedničkih izbora 6. maja. Stros-Kan je kazao da je siguran da bi on sada bio na Olandovom mestu da nije bilo incidenta u hotelu Sofitel u Njujorku 14. maja prošle godine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štros-Kan: Skandal sa sobaricom iscenirali protivnici

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2012

PARIZ - Bivši direktor MMF-a Dominik Štros-Kan optužio je danas političke protivnike, bliske francuskom predsjedniku Nikoli Sarkoziju, da su uništili njegovu predsjedničku kandidaturu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sarkozi: Stros-Kan treba da ćuti

Izvor: Blic, 29.Apr.2012, 01:55

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi odbacio je tvrdnje bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana da su mu njegovi politički saveznici i stranka uništili predsedničku kandidaturu...Sarkozi je novinarima rekao da Stros-Kan "treba da ćuti" i "poštedi Francuze svojih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.