Stoltenberg: Moramo ostati ujedinjeni protiv Islamske države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Moramo ostati ujedinjeni protiv Islamske države

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je branio svoj stav o turskoj vojnoj operaciji protiv kurdske milicije na severoistoku Sirije, istakavši da vojni savez ne bi trebalo da izgubi jedinstvo u borbi protiv Islamske države.

Podela u vojnom savezu je nastala kada je NATO članica Turska počela ofanzivu na Siriju prošle nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na šta su vlade zemalja EU zapretile sankcijama Ankari.

Zbog toga je Stoltenberg posetio Istanbul.

"Ne smemo da ugrozimo uspeh koji smo postigli protiv našeg zajedničkog neprijatelja", izjavio je Stoltenberg na zasedanju parlamentarne skupštine NATO u Londonu odgovarajući francuskoj i italijanskoj delegaciji koje su ga "prozvale zbog popustljivog pristupa Turskoj."

"Turska je važna za NATO...Rizikujemo da potkopamo jedinstvo koje nam je potrebno u borbi protiv Islamske države", kazao je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Zadržati jedinstvo u borbi protiv Islamske države"

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2019

LONDON - NATO ne smije izgubiti jedinstvo u borbi protiv Islamske države, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.