Stigla reakcija iz EU: Dobrosusedski odnosi važni za evropski put

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 16:39

Stigla reakcija iz EU: Dobrosusedski odnosi važni za evropski put

Evropska komisija je povodom međusobnog proterivanja ambasadora iz Srbije i Crne Gore naglasila da su dobrosusedski odnosi osnova za naperdak ka evropskom putu.

"Poštovanje dobrosusedskih odnosa je kamen temeljac za proces proširenja, pridruživanja i stabilizacije. I Srbija i Crna Gora dobro napreduju na putu evrointegracija", poručili su iz Komisije.

Zemlje članice EU na sastanku ambasadora sutra bi trebalo da se dogovore oko godišnjih zaključaka o zemljama iz procesa proširenja koji će biti usvojeni na Savetu ministara opštih poslova 8. decembra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Dobrosusedski odnosi važni, Srbija i Crna Gora dobro napreduju na putu ka članstvu

Izvor: RTS, 29.Nov.2020

Evropska komisija, povodom međusobnog proterivanja ambasadora iz Srbije i Crne Gore, naglasila je da su dobrosusedski odnosi osnova za napredak zemalja na putu ka članstvu u EU. . Iz Komisije su poručili da je poštovanje dobrosusedskih odnosa kamen temeljac za proces...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.