FABRICI IMA SAMO REČI HVALE ZA POTEZ SRBIJE: Povlačenje odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore dobra stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 16:18

FABRICI IMA SAMO REČI HVALE ZA POTEZ SRBIJE: Povlačenje odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore dobra stvar

- Poštovanje dobrosusedskih odnosa i regionalna saradnja su kamen temeljac procesa proširenja EU - istakao je Fabrici.

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici danas je, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, pozdravio odluku Vlade Srbije o povlačenju odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore.

Fabrici je ocenio da se ovom odlukom smiruju tenzije i čuva dijalog u odnosima sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spoljnih poslova.

Selaković je u razgovoru istakao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Vlade Srbije.

Kao spoljnopolitički prioritet naveo je i regionalnu saradnju i istakao da inicijative poput "mini šengena" mogu, kroz ekonomsku saradnju, da relaksiraju političke odnose u regionu.

Kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom, Selaković je istakao da se Srbija zalaže za dijalog i kompromis, uz primenu dogovora postignutih pre sedam i po godina, poput onih o Zajednici srpskih opština.

Sem Fabrici je podsetio da je Srbija već važan partner u zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici i da pruža dragocen doprinos misijama i operacijama EU.

Ohrabrio je Srbiju da nastavi da aktivno radi na regionalnoj saradnji i dobrosusedskim odnosima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Fabrici u razgovoru sa Selakovićem pozdravio odluku Vlade Srbije da smiri tenzije sa Crnom Gorom

Izvor: Beta, 30.Nov.2020

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas je na sastanku sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem pozdravio odluku Vlade Srbije da smiri tenzije i očuva dijalog u odnosima sa Crnom Gorom, saopštilo je Ministartsvo spoljnih poslova."Poštovanje dobrosusedskih odnosa i regionalna saradnja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.