Stefanović sa Nariškinom i Puškovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović sa Nariškinom i Puškovom

MOSKVA -

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i predsednik donjeg doma ruskog parlamenta Sergej Nariškin ocenili su danas u ruskoj Dumi da je saradnja dva parlamenta dobra i da može da se unapredi.

Nariškin je istakao da je Srbija za Rusiju ključni partner na Balkanu.

On je ocenio saradnju parlamenata dve zemlje kao dobru posebno u okviru međunarodnih institucija, kao što je Savet Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nariškin je izrazio očekivanje da ć Srbija na proleće biti primljena u Parlamentarnu skupštinu organizcije za kolektivnu bezbednost (ODKB) kao država posmatrač, a Stefanović je najavio da će na sednici parlamenta koja počinje u subotu biti određena nova delegacija za ODKB.

Predsednik srpskog parlamenta je istakao da susret sa Nariškinom otvara novu stranicu u odnosima parlamenta Srbije i Rusije i složio se da je međuparlamentarna saradnja dobra i naglasio da smatra da ima prostora za poboljšanje.

Prethodno, Stefanović je u Dumi razgovarao i sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Aleksejom Puškovom.

Predsednik srpskog parlamenta boravi u jednodnevnoj poseti Moskvi.

On je pre podne učestvovao na prvom Međunarodnom parlamentarnom forumu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Rusiju Srbija ključni partner

Izvor: B92, 10.Dec.2012

Moskva -- Saradnja parlamenata Srbije i Rusije je dobra i može da se unapredi, ocenili su u Moskvi predsednici dva parlamenta Nebojša Stefanović i Sergej Nariškin...Nariškin, koji je predsednik donjeg doma ruske Dume, istakao je da je Srbija za Rusiju ključni partner na Balkanu. On je ocenio da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.