Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2020, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Agencija za borbu protiv korupcije postala registar imovine naprednjaka

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je danas da je Agencija za borbu protiv korupcije "potpuno izgubila smisao i značaj u naprednjačkoj Srbiji" i da je postala "registar imovine" SNS koji samo upisuje šta joj naprednjaci prijave od imovine a ne pita za njeno poreklo.

Stefanović je novinarima ispred zgrade Agencije za borbu protiv korupcije u Beogradu rekao da ta institucija ne radi svoj posao "jer je vodi dokazani naprednjak".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Ljudi u ovoj zgradi danas samo upisuju ono što su naprednjaci prijavili kao svoju imovinu a ne pitaju ih odakle im ta imovina. To je jedan od razloga što smo predložili Zakon o poreklu imovine koji će prekinuti takvu praksu jer će najzad neko u ovoj instituciji da ih pita ne šta imaju nego odakle to imaju", rekao je Stefanović.

On je zatražio od državnog sekretara MUP-a Biljane Popović Ivković, generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića i v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića da objasne građanima kako su sa svojim zvaničnim primanjima uspeli da kupe stanove "u srcu Beograda" i druge nekretnine.

"Biljana Popović Ivković je nedavno kupila za svoja sredstva stan od 193 kvadrata na Vračaru, plaćen skoro pola miliona evra, sa njenom platom od 186.212 dinara što je skoro tri puta više od prosečne plate policajca u MUP-u. Kako je i na koji način uspela da dođe do tako vredne imovine", upitao je funkcioner SSP.

Stefanović je naveo i da je v.d. direktora EPS Milorad Grčić za vreme provedeno na toj dužnosti "došao do imovine od 216 kvadrata stana i prizemne kuće od 110 kvadrata".

"Vozi Škodu Oktaviju jer svi naprednjaci moraju da voze Škodu zbog prirode poslovnog odnosa sa vlasnikom predstavništva te firme u Srbiji, a kupio je i novi BMW. Kako je sa platom od 153.911 dinara uspeo da kupi stan, kuću i novi BMW", upitao je Stefanović.

Dodao je da je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković bio "skromniji" pa je sa platom od 89.000 a "po prijavi iz 2018. godine, kupio stan od 98 kvadarata i garažno mesto od 11 kvadrata u srcu Beograda".

"Pitamo ih kako su sa njihovim primanjima dok su na funkciji uspeli da kupe vredne nekretnine. Dajte recept građanima kako to da urade pa da svi žive u velikim stanovima i da voze nove automobile", kazao je Stefanović.

Predsednik beogradskog odbora SSP Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da je "u najmanju ruku na čudan način uspeo da dođe do stana od 110 kvadrata na Vračaru".

"Vesić je svom bliskom srodniku omogućio da dobije građevinsku dozvolu na Vračaru, posle čega taj srodnik dozvolu prebacuje na Ljiljanu Vesić, Goranovu majku a onda ona poklanja taj stan svom sinu. Goran Vesić tako za nula dinara dobija stan koji vredi oko 250.000 evra. To nije čudno za čoveka koji je uspeo da upropasti ovaj grad", kazao je Bastać i ocenio da se u Srbiji sve menja, "samo je Goran Vesić uvek u vladajućoj stranci i nastavlja da mulja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.