Šta će Putin da ponudi Bajdenu?

Izvor: B92, 07.Dec.2021, 09:25

Šta će Putin da ponudi Bajdenu?

Ruski i američki predsednici, Vladimir Putin i Džo Bajden, imaće danas virtuelni samit gde će govoriti o brojnim aktuelnim pitanjima.

Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Putin planira da na sastanku predloži uzajamne bezbednosne garancije. Peskov je takođe dodao da će glavna tema biti sigurnost Rusije i NATO.

Putin je nedavno pozvao NATO da prekine sa širenjem na istok, zatraživši od zapadnog saveza pisanu garanciju. Rusija je zauvrat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremna savezu ponudi sopstvene garanacije jamstva, rekao je šef ruske države.

"Sigurnosne garancije, naravno, ne mogu da budu jednostrane", rekao je Peskov, a navodi agencija Interfaks.

Prema najavama iz Kremlja, video sastanak američkog i ruskog predsednika trebalo bi da počne oko 17 časova po srednjoevropskom vremenu i očekuje se da će trajati do večeri.

U središtu razgovora biće pojačane napetosti oko Ukrajine. SAD optužuje Rusiju da gomila granice na granici s Ukrajinom, što je u zapadnom savezu podstaklo sumnju da planira invaziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.