Srbija za otvaranje granica i administrativnih prelaza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 14:22

Srbija za otvaranje granica i administrativnih prelaza

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija zalaže da se otvore sve granice i administrativni prelazi, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli.

Odgovarajući na pitanje novinara o otvaranju administrativnih prelaza na KiM, rekao je da je, što se tiče Srbije, ta odluka doneta.

"To su administrativni prelazi koji se nalaze na administrativnoj liniji, sa naše strane. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ja ne govorim o njihovoj strani”, rekao je Dačić.

Ministar je podsetio da je Srbija otvorila granice za pojedine zemlje iz okruženja.

“Mi smo otvorili granice, ali to je jedna strana problema, a druga strana je da li će i oni to da prihvate. Mi za sada imamo situaciju da se neko izjašnjava da hoće, a neko se još nije izjasnio tako da i kada je reč o administrativnim prelazima, što se nas tiče, oni mogu slobodno da se prelaze”, dodao je Dačić.

Na pitanje da li može sa nekim u Prištini da se razgovara o otvaranju prelaza, Dačić kaže da smatra da je sasvim normalno da se razgovara na tu temu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.