Srbija na proleće čeka Putina?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2013, 04:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na proleće čeka Putina?

Novi dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju mogao bi se očekivati na proleće, saznaje Danas iz izvora bliskih državnom vrhu u Beogradu.

Predsednici Srbije i Rusije sreli su se prošle godine u Moskvi  

 

Do posete bi moglo da dođe, kada na srpsko-mađarskoj granici bude obeležen početak radova na delu gasovoda Južni tok. Sagovornici lista kažu da Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije čini sve što može da bi se to dogodilo na kalendarskom početku proleća, krajem marta.

 

Putinov dolazak u Srbiju najavio je juče srpski ambasador u Moskvi Slavenko Terzić. On je na konferenciji za novinare povodom Dana državnosti, Sretenja, rekao da se očekuje Putinova poseta Srbiji, tokom koje bi bio potpisan sporazum o strateškom partnerstvu dve države.

 

Ambasador Terzić, koji je u januaru predao akreditivna pisma Putinu, ponovio je da Srbija nije spremna da zbog ulaska u EU prizna nezavisnost Kosova.

 

"Mi nikada nećemo priznati Kosovo kao državu", poručio je Terzić u Moskvi, zahvalivši se Rusiji na podršci Srbiji, prenela je novinska agencija Itar-Tas.

 

Ambasador Srbije u Moskvi je izjavio da Srbija ove godine čeka posetu predsednika Rusije Vladimira Putina. On takođe kaže i da Srbija zbog EU neće priznati Kosovo.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Putin na proleće u Beogradu?

Izvor: RTS, 14.Feb.2013

Novi dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju mogao bi se očekivati na proleće, kada na srpsko-mađarskoj granici bude obeležen početak radova na delu gasovoda Južni tok, prenosi "Danas". ..Na proleće bi u Srbiju mogao da dođe ruski predsednik Vladimir Putin, kada na srpsko-mađarskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.