Srbija će i dalje doprinositi stabilnosti

Izvor: RTS, 27.Okt.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija će i dalje doprinositi stabilnosti"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na Konferenciji predsednika parlamenata Zapadnog Balkana u Budimpešti poručila je da će Srbija nastaviti da pruža principijelan i konkretan doprinos regionalnoj stabilnosti, miru i bezbednosti.
Gojkovićeva je naglasila da kredibilna politika proširenja EU, zasnovana na jasnim kriterijumima, predstavlja strateško ulaganje u bezbednost i prosperitet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrope u celini, u suočavanju sa svim bezbednosnim izazovima, u interesu trajnog mira i stabilnosti, saopšteno je iz parlamenta.
Predsednica srpskog parlamenta je istakla da izazovi sa kojima se danas suočavaju Evropa i svet prevazilaze okvire država, regiona i kontinenata, te zbog toga više nego ranije postaje imperativ da se na svim nivoima razmenjuju informacije, ostvaruje saradnja i pruža pomoć i podrška u pronalaženju odgovora na njih.
Gojkovićeva je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena da u saradnji sa svojim neposrednim okruženjem i širom međunarodnim zajednicom pronađe prave odgovore putem saradnje, bilo da se radi o terorizmu, organizovanom kriminalu, sajber pretnjama, ilegalnim migracijama, trgovini ljudima i drugim izazovima.
U suočavanju sa izazovima Srbija odgovorno i solidarno razvija saradnju na svim nivoima, na regionalnom, evropskom i globalnom planu, sa svim prijateljima i partnerima, preuzimajući i deleći odgovornost u postizanju zajedničkog cilja. Potvrda takvog opredeljenja je i politika vojne neutralnosti, za koju se opredelila Srbija, rekla je Gojkovićeva.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković: Politika proširenja EU strateško ulaganje u bezbednost Evrope

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas u Budimpešti da politika proširenja EU, predstavlja zasnovana na jasnim kriterijumima, strateško ulaganje u bezbednost i prosperitet Evrope, u interesu trajnog mira i stabilnosti, saopštila je Skupština Srbije...Gojković je danas na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.