Gojković: Srbija će i dalje doprinositi stabilnosti

Izvor: Blic, 27.Okt.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Srbija će i dalje doprinositi stabilnosti

Srbija će nastaviti da pruža principijalan i konkretan doprinos regionalnoj stabilnosti, miru i bezbednosti, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na Konferenciji predsednika Parlamenata Zapadnog Balkana u Budimpešti.

Gojković je naglasila da kredibilna politika proširenja EU zasnovana na jasnim kriterijumima, predstavlja strateško ulaganje u bezbednost i prosperitet Evrope u celini, u suočavanju sa svim bezbednosnim izazovima, u interesu trajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mira i stabilnosti, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je istakla da izazovi sa kojima se danas suočava Evropa i svet prevazilaze okvire država, regiona i kontinenata, te zbog toga više nego ikada postaje imperativ da se na svim nivoima razmenjuju informacije, ostvaruje saradnja i pruža pomoć i podrška u pronalaženju odgovora na njih.

Gojković je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena da u saradnji sa svojim neposrednim okruženjem i širom međunarodnim zajednicom, pronađe prave odgovore putem saradnje, bilo da se radi o terorizmu, organizovanom kriminalu, sajber pretnjama, ilegalnim migracijama, trgovini ljudima i drugim izazovma.

- „U suočavanju sa izazovima Srbija odgovorno i solidarno razvija saradnju na svim nivoima, na regionalnom, evropskom i globalnom planu, sa svim prijateljima i partnerima, preuzimajući i deleći odgovornost u postizanju zajedničkog cilja. Potvrda takvog opredeljenja je i politika vojne neutralnosti za koju se opredelila Srbija - rekla je Gojković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.