Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 18:35

Šolc: Ruski gas i nafta namerno izuzeti iz sankcija

Nemački kancelar Olaf Šolc odbio je pozive za zabranu uvoza ruskog gasa i nafte, kao deo novog paketa zapadnih sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu.
Šolc je u saopštenju upozorio da bi takav potez mogao da ugrozi energetsku bezbednost Evrope i da je uvoz energenata iz Rusije trenutno od suštinskog značaja za svakodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << život građana.

Prema njegovim rečima, Evropa je namerno izuzela iz sankcija isporuke energenata iz Rusije.
"Snabdevanje Evrope energentima za proizvodnju toplote, transport, električnu energiju i industriju u ovom trenutku ne može da se obezbedi na drugi način. To je od suštinskog značaja za pružanje javnih usluga i svakodnevni život naših građana", istakao je Šolc.
Dodao je da će aktivnosti na traženju alternative za rusku naftu i gas biti nastavljene, prenosi Tas.
Šolcovi komentari dolaze dan nakon što je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao da su SAD u pregovorima sa evropskim saveznicima o zabrani uvoza ruske nafte, kako bi se pojačao pritisak na Moskvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka nastavlja saradnju sa ruskim energetskim kompanijama

Izvor: Luftika.rs, 07.Mar.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc je izjavio da se snabdevanje ruskim energentima ne može zameniti preko noći zbog čega je odlučeno da Nemačka nastavi da posluje sa ruskim kompanijama.. Dodao je da će se istovremeno tražiti alternativa za ruske isporuke nafte i gasa biti nastavljene.. Zapadni mediji...

Nastavak na Luftika.rs...

Bugarska nema alternativu za ruski gas i naftu

Izvor: RTS, 08.Mar.2022, 01:13

Bugarska podržava sankcije protiv Rusije kao sredstvo zaustavljanja ruske invazije Ukrajine, ali će najverovatnije tražiti izuzeće iz mera koje uključuju uvoz ruske nafte i prirodnog gasa. . Bugarski premijer Kiril Petkov je agenciji Rojters rekao da će njegova država,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.