Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Nov.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobotka: Sloboda kretanja u EU od ključne važnosti

Češki premijer Bohuslav Sobotka rekao je danas da će eventualne promene u vezi sa slobodom kretanja u EU izazvati "veoma ozbiljan problem".

"Pravo da se živi i radi bilo gde u EU apsolutno je od fundamentalne važnosti imajući na umu naše istorijsko iskustvo", rekao je Sobotka reagujući na govor premijera Britanije Dejvida Kamerona o promenama koje želi u propisima EU.

Sobotka je dodao da bi Češka mogla da podrži mere koje poboljšavaju regulaciju, produbljuju ekonomsku integraciju i poboljšavaju komunikaciju članica evrozone i ostatka Unije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ČESI LJUTI NA ENGLEZE: Kameronove priče stvaraju nam probleme

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015

Bilo kakva promena koja se odnosi na slobodu kretanja unutar EU, stvorila bi "veoma veliki problem" Češkoj, rekao je danas premijer te zemlje Bohuslav Sobotka, reagujući na govor britanskog kolege Dejvida Kamerona..."Sloboda da se živi i radi bilo gde u EU suštinska je za nas s obzirom na naše...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.