Snage sirijske vlade okrivljene za hemijske napade

Izvor: B92, 08.Apr.2020, 20:09

Snage sirijske vlade okrivljene za hemijske napade

Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog oružja okrivila je snage sirijske vlade za seriju hemijskih napada krajem marta 2017. godine.

U napadima su korišćeni sarin i hlorin.

U danas objavljenom izveštaju, tim za istragu i identifikaciju koji je OPCW formirala 2018. godine, prvi put je okrivio nekog za napad na mesto Latamneh u centralnoj Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što će verovatno dovesti do novih poziva na odgovornost režima sirijskog predsednika Bašara Asada.

Generalni direktor OPCW Fernando Arijas rekao je da je sada "na generalnom sekretaru UN i medjunarodnoj zajednici u celini da preduzmu dalju akciju koju smatraju prikladnom i neophodnom".

Sirijske vlasti uporno odbacuju optužbe da su izvodile hemijske napade tokom devetogodišnjeg gradjanskog rata u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPCW: Sirijska vlada kriva za seriju hemijskih napada krajem marta 2017.

Izvor: Beta, 08.Apr.2020

Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog oružja (OPCW) okrivila je snage sirijske vlade za seriju hemijskih napada krajem marta 2017. u kojima su korišćeni sarin i hlorin.U danas objavljenom izveštaju, tim za istragu i identifikaciju koji je OPCW formirala 2018. godine, prvi put je okrivio nekog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.