Snage Kijeva napustile donjecki aerodrom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snage Kijeva napustile donjecki aerodrom

Snage Kijeva napustile su spornu teritoriju donjeckog aerodroma, saopštilo je danas ministarstvo odbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

U saopštenju ministarstva navedeno je da su ukrajinske snage "napustile Međunarodni aerodrom Donjeck", prenela je agencija Sputnjik.

U sredu je zvaničnik samoproglašene Narodne Republike Donjeck rekao da su ukrajinske snage započele sa povlačenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa aerodroma, što je negirao portparol ukrajinskog Nacionalnog veća za bezbednost i odbranu Andrej Lisjenko, navela je agencija Rojters.

Zamenik šefa misije OEBS Aleksandar Hug predložio je u sredu uspostavljanje lokalizovanog režima prekida vatre u području oko donjeckog aerodroma.

Hug je rekao da je neophodno da otpočnu zajedničke patrole na teritoriji gde traju i dalje sukobi između proruskih i kijevskih snaga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donjeck: Vojska napustila aerodrom

Izvor: B92, 15.Jan.2015

Donjeck -- Snage Kijeva napustile su spornu teritoriju donjeckog aerodroma, saopštilo je danas ministarstvo odbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck...U saopštenju ministarstva navedeno je da su ukrajinske snage "napustile Međunarodni aerodrom Donjeck", prenela je agencija Sputnjik...U sredu...

Nastavak na B92...

POVUKLI SE: Ukrajinski vojnici napustili aerodrom u Donjecku

Izvor: Kurir, 15.Jan.2015

Reč je o grupi koja je mesecima držala aerodrom u proruskom okruženju..DONJECK - Snage ukrajinske armije napustile su spornu teritoriju donjeckog aerodroma "Sergej Prokofjev", saopštilo je danas ministarstvo odbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck...U saopštenju ministarstva navedeno je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.