Smederevo: Otkriveno 37 azilanata iz Sirije, Somalije, Eritreje i Ugande

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo: Otkriveno 37 azilanata iz Sirije, Somalije, Eritreje i Ugande

Smederevska policija jutros je na benzinskoj pumpi otkrila 37 ilegalnih migranta iz Sirije, Somalije, Eritreje i Ugande koji su upućeni u centre za azil.

Oni su pronađeni oko 5. i 10 sati na pumpi na putu Kolari - Smederevo, rekao je Tanjugu portparol smederevske policije Saša Nikolić.

Prema njegovim rečima, među stranim državljanima njih 20 je iz Sirije, sedam iz Somalije, devet iz Eritreje a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedan iz Ugande.

On je dodao i da su strani državljani izjavili da namerevaju da zatrže azil u Srbiji i da su upućeni u centre za azil.

U saopštenju smederevske policije navedeno je i da su svi oni " izjavili da su u Srbiju ušli pešice iz Makedonije, van graničnog prelaza i da su od svojih zemalja pešačili i putovali raznim prevoznim sredstvima".

"Pošto su svi izrazili nameru da zatraže azil u Republici Srbiji, upućeni su u centre za azil u Banji Koviljači, Krnjači i Tutinu", dodaje se u saopstenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kod Smedereva pronađeno 37 migranata

Izvor: Cafe.ba, 26.Feb.2015

SMEDEREVO- Policija je na benzinskoj pumpi kod Smedereva otkrila 37 ilegalnih migranta iz Sirije, Somalije, Eritreje i Ugande...Ilegalni migranti pronađeni su na pumpi na putu Kolari - Smederevo. Dvadeset migranata je iz Sirije, sedam iz Somalije, devet iz Eritreje i jedan iz Ugande, prenijeli su beogradski...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.