Sirijske trupe preuzele kontrolu nad severnim delom provincije Hama

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske trupe preuzele kontrolu nad severnim delom provincije Hama

Trupe sirijskog predsednika Bašara al Asada preuzele su kontrolu nad nizom sela u severnom delu sirijske provincije Hama.

Time su okončale preuzimanje te oblasti južno od Idliba, javila je državna sirijska televizija.

Televizija je navela da su vladine trupe u petak zauzele sela Latamneh, Latmin, Kfar Zeita i Lahaja, kao i selo Morek, gde Turska ima posmatrački punkt.

Zasad nije poznato šta se dogodilo sa turskim vojnicima koji su se nalazili na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tom punktu.

Sirijske trupe uz rusku podršku iz vazduha, zauzele su pobunjenička sela u centralnoj provinciji Hama ranije ove nedelje posle brzog napredovanja u toj oblasti.

Idlib, koji se nalazi blizu turske granice poslednja je veća provincija pod kontrolom pobunjenika u Siriji. U vladinoj ofanzivi u toj oblasti poginule su stotine ljudi a blizu 450.000 je raseljeno.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijska vojska zauzela tursku osmatračnicu?

Izvor: Blic, 23.Avg.2019

Trupe sirijskog predsednika Bašara al Asada preuzele su kontrolu nad nizom sela u severnoj pokrajini provincije Hama, među kojima je i selo Morek, gde se nalazi turska osmatračnica, saopštili su danas sirijska držžavna TV i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.