Sirija, u eksplozijama stradalo 30 dece

Izvor: RTS, 01.Okt.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija, u eksplozijama stradalo 30 dece

Najmanje 39 ljudi, među kojima je 30 dece, poginulo je u dve odvojene eksplozije automobila-bombe u Homsu.

Eksplozije su se dogodile ispred osnovne škole u delu Homsa pod kontrolom državnih vlasti, gde većinu čini manjinska religijska grupacija alaviti, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, javlja AP. 

Alavitima pripada i porodica sirijskog predsednika Bašara el Asada, podseća Tanjug.

Čini se da su na meti terorista danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila baš deca, budući da je do prve eksplozije došlo u trenutku kad su učenici napuštali školu, a do druge kad su odrasli odnosili tela dece poginule u prvom napadu. Ubijeno je tridesetoro dece, kao i devet odraslih.

Guverner Homsa Talal Barazi je današnje napade nazvao "terorističkim aktima i očajničkim pokušajem da se ugroze školska deca".

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za današnje eksplozije, ali su sirijski pobunjenici, koji se bore protiv snaga predsednika Asada, često vršili takve napade otkad je u toj zemlji započeo građanski rat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.