Senator: Turska nema zeleno svetlo za ulazak u Siriju

Izvor: Beta, 09.Okt.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator: Turska nema zeleno svetlo za ulazak u Siriju

Republikanski senator Lindzi Grejem, blizak predsedniku SAD Donaldu Trampu, upozorio je Tursku da "nema zeleno svetlo" za vojnu operaciju na severu Sirije, nakon niza kontradiktornih poruka koje su proteklih dana slali američki zvaničnici."Poruka turskoj vladi: nemate zeleno svetlo za ulazak na sever Sirije. Postoji velika dvopartijska opozicija tome u Kongresu i nju treba da shvatite kao crvenu liniju koja se ne sme preći. Ako želite da uništite već krhke odnose, invazija na Siriju će odraditi posao", tvitovao je Grejem uz hešteg #StandWithTheKurds.Tramp je u nedelju sve iznenadio objavom o povlačenju američkih vojnika sa severa Sirije. Turska je juče saopštila d aje spremna za početak nove ofanzive protiv kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) u Siriji.Medjutim, suočen s optužbama kod kuće da pušta niz vodu saveznike SAD, Tramp je u ponedeljak promenio stav i zapretio "potpunim uništenjem turske ekonomije" ako Ankara "predje granice".Turska kurdske borce smatra teroristima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senator Grejem: Turska nema zeleno svetlo za ulazak u Siriju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2019

Republikanski senator Lindzi Grejem, blizak predsedniku SAD Donaldu Trampu, upozorio je Tursku da "nema zeleno svetlo" za vojnu operaciju na severu Sirije, nakon niza kontradiktornih poruka koje su proteklih dana slali američki zvaničnici. "Poruka turskoj vladi: nemate zeleno svetlo za ulazak na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.