Šefčovič: U Briselu se vidi napredak Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefčovič: U Briselu se vidi napredak Srbije

Potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič izjavio je danas da se u Briselu vidi napredak koji je Vlada Srbije učinila sprovođenjem reformi i da stavovi i odnosi država članica EU prema našoj zemlji "idu u pozitivnom pravcu".

On je, na sastanku sa ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, sa kojom je razgovarao o pregovaračkom procesu i sprovedenim reformama, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << istakao da se "visoko cene" ostvareni rezultati i posvećenost Vlade evropskim integracijama i ohrabrio Vladu da nastavi tim tempom.

Joksimović je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, istakla da je Vlada Srbije mnogo uradila na polju sprovođenja reformi, naglasivši da reforme imaju za cilj ne samo otvaranje poglavlja već pre svega stvaranje zrelog i razvijenog društva.

"Otvaranje poglavlja bio pozitivan signal za Srbiju i dodatni podsticaj za ubrzanje reformskog procesa", rekla je ministarka.

Joksimović je, predstavljajući pregovarački proces, istakla da Vlada pridaje veliki značaj Poglavlju 15, koji se odnosi na energetiku, pogotovo sa aspekta investicija.

"U narednim godinama se očekuje realizacija značajnih projekata u toj oblasti koji će se finsirati IPA sredstvima a koji imaju za cilj efikasnije korišćenje energije, obnovljivih izvora i čiste energije", rekla je Jokismović dadajući da će se nastaviti kontinuiran rad na pitanjima od značaja za energetsku bezbednost Srbije.

Šefčovič je ocenio da je zbog toga značajno da se u narednom periodu razmišlja i radi na diversifikaciji snabdevanja gasom, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.