Šef francuske diplomatije PRIZNAO: Asad je DOBIO RAT u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef francuske diplomatije PRIZNAO: Asad je DOBIO RAT u Siriji

Pariz konačno prihvatio realnost

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan izjavio je danas da je sirijski predsednik Bašar al Asad dobio građanski rat u svojoj zemlji, ali da neće "osvojiti" mir bez političkog rešenja uz posredovanje međunarodne zajednice.

Pročitajte i:

Le Drijan je ponovio pretnje da će zapadne zemlje uzvratiti ukoliko Asad "podlegne iskušenju" da upotrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hemijsko oružje u borbi za severni deo provincije Idlib, poslednje uporište opozicije.

La truanderie reprend sur la #Syrie : _Il y a un risque d'une nouvelle utilisation de l'arme chimique_dans la région d'Idlib, dans le nord-ouest de la Syrie estime Jean-Yves le Drian https://t.co/ndrydMu8i5 via @franceinfo

— Le Pisteur (@lepisteur) September 2, 2018

Očekuje se da će sirijske snage uskoro pokrenuti ofanzivu na taj deo zemlje.

- Asad je dobio rat, moramo to da kažemo. Ali nije dobio mir - rekao je ministar.

On je rekao da čak i ako Asadove snage povrate Idlib, to neće rešiti probleme zbog kojih je izbio rat pre sedam godina.

Le Drijan je rekao da će Francuska izvršiti pritisak ovog meseca na Generalnoj skupštini UN za političko rešenje u Siriji i za održavanje razgovora s Rusijom, Turskom i Iranom da se navedu da upotrebe svoj uticaj na Asada da osiguraju političke pregovore posle okončanja rata.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.