Sednica Saveta bezbednosti UN o BiH: Cvijanovićeva napustila dok je Šmit podnosio izveštaj

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 18:06

Sednica Saveta bezbednosti UN o BiH: Cvijanovićeva napustila dok je Šmit podnosio izveštaj

Njujork -- U Njujorku se održava sednica Saveta bezbednosti UN-a o situaciji u BiH, na kojoj je srpska članica i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Ona je napustila zasedanje dok je izveštaj podnosio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat.

"Napustila sam, jer (Šmit) nije verifikovan u Savetu bezbednosti UN, jer nastavlja sa pravljenjm >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksperimenta od BiH, stavljajući se iznad demokratski izabranih institucija, za šta mu Dejtonski sporazum nije dao mandat. I neki dan je izjavio: 'Ja sam taj koji odlučuje', a ja mu poručujem – mi smo ti koji odlučujemo jer nas je narod izabrao", napisala je Željka Cvijanović na Instagramu.

Vlada Republike Srpske je generalnom sekretaru SBUN prosledila svoj, 29. po redu Izveštaj o situaciji u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šmit podneo izveštaj Savetu bezbednosti UN o BIH, Cvijanović napustila salu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2023

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH (OHR), Kristijan Šmit, podneo je večeras Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija izveštaj o stanju u BiH, a neposredno pre njegovog govora salu u Njujorku je napustila predsedavajuća Predsedništva BiH, Željka Cvijanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.