Dačić: Đinđić je dao život za svoju zemlju

Izvor: Blic, 11.Mar.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Đinđić je dao život za svoju zemlju

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji.

On je agenciji Beta rekao da je Đinđić bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život.

- Veća žrtva i veće priznanje, od tog, ne postoji - rekao je Dačić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen je ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije (DOS). Vlada na čijem je čelu bio izabrana je 25. januara 2001.

Za organizovanje ubistva Đinđića na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Đinđić je dao život za svoju zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2014

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Đinđić je dao život za svoju zemlju

Izvor: Mondo, 11.Mar.2014

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za..

Nastavak na Mondo...

DAČIĆ O ĐINĐIĆU: Dao je život za svoju zemlju, veća žrtva ne postoji

Izvor: Kurir, 11.Mar.2014

Đinđić je bio politički protivnik kog sam poštovao, kaže lider premijer..BEOGRAD - Predsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji...On je rekao da je Đinđić bio politički protivnik...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Nema veće žrtve od Đinđićeve

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Mar.2014

BEOGRAD - Đinđić je bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Dačić: Đinđić dao život za Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2014

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nekadašnji predsjednik Vlade Srbije Zoran Đinđić dao život za svoju zemlju i naglasio da od toga ne postoji veća žrtva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Čiji je danas Zoran Đinđić

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 08:05

I posle 11 godina od ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, njegovi politički naslednici ne mogu da se dogovore oko jednog - čiji je Zoran Đinđić...Tako u ovoj kampanji DS ima spot sa izjavom Đinđića, LDP koristi dokumentarni materijal u kojem građani Jovanovića mole da „ne izneveri...

Nastavak na Blic...

Predstavnici Zajedno za Srbiju na Đinđićevom grobu

Izvor: Blic, 12.Mar.2014

Članovi Zajedno za Srbiju predvođeni liderom Dušanom Petrovićem danas su položili cveće na grob ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića. ..- Siguran sam da bi Zoran, da nije mučki ubijen, danas od nas tražio da radimo više. Da radimo na sebi ali da radimo i sa građanima uz stalno insistiranje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.