Čiji je danas Zoran Đinđić

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiji je danas Zoran Đinđić

I posle 11 godina od ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, njegovi politički naslednici ne mogu da se dogovore oko jednog - čiji je Zoran Đinđić.

Tako u ovoj kampanji DS ima spot sa izjavom Đinđića, LDP koristi dokumentarni materijal u kojem građani Jovanovića mole da „ne izneveri Đinđića“, dok Tadić izjavljuje da bi Đinđić bio „zapanjen i zgrožen kada bi video svoj snimak u spotu svoje stranke“.

- Zoran Đinđić pripada celoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbiji, to sam govorim godinama. Jedini je više dao i stranci i Srbiji nego što su one dale njemu. Njegova rečenica da se deo opozicije dogovorio, a deo predao, i da je sve velika prevara i danas ima istu težinu - kaže lider DS Dragan Đilas.

Čedomir Jovanović kaže da je „Đinđić simbol čitavog društva“.

- Ne želim da komentarišem motive drugih koji govore o Đinđiću, citiraju ga ili javnosti puštaju njegove izjave. Kada ja to radim, to je izraz moje želje da ljudi shvate tog čoveka i obaveze koje su iza njega ostale i koje su naše lične. Đinđić ne pripada nijednoj stranci, bilo bi uvredljivo na takav način graditi svoj odnos prema njemu - navodi Jovanović.

I Boris Tadić kritikuje svojatanje Đinđića u predizbornoj kampanji.

- Ružno je svojatati bilo koga, niti bih voleo da u budućnosti mene neko svojata. Zoran je stalno osporavao autoritete. Kititi se sada tuđim autoritetima i oblačiti razne političke odore nije dobro - smatra Tadić.

Obeležavanje godišnjice ubistva

Povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića, predstavnici aktuelne Vlade i vlade Zorana Živkovića položiće danas vence na spomen-ploču u dvorištu Vlade u Nemanjinoj. Predstavnici aktuelne vlade položiće venac u 10 sati, a predstavnici vlade Zorana Živkovića u 12.30. LDP organizuje „Šetnju za Zorana“, koja će početi u 11 u Siminoj ulici. DS će u 18.45 organizovati šetnju tzv. medijskom trasom: od Kolarčeve, preko Takovske i Svetogorske, do Trga republike. Finale takmičenja „Besede u Zoranovu čast“ je u 14 u Kolačevoj zadužbini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.