Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savjet ministara BiH predlaže vraćanje "bijelog hljeba"?

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta BiH je ukinuo "bijeli hljeb" da bi Savjet ministara BiH dostavilo Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH po kojem bi se ova beneficija vratila izabranim i imenovanim zvaničnicima po isteku mandata.

Prema ovom Prijedlogu zakona koji će se pred parlamentarcima naći 17. marta, izabrane osobe i imenovani zvaničnici, nakon prestanka javne funkcije, imaju pravo na naknadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za produženje radnopravnog statusa dok ne steknu radnopravni status kod drugog subjekta ili ne ispune uslov za penziju, a najduže šest mjeseci počevši od dana prestanka javne dužnosti.

"Pod izabranim osobama i imanovanim zvaničnicima ovog člana podrazumjeva se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poslanik i delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjedavajući, ministar i zamjenik ministara Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Naknada obuhvata osnovnu platu sa dodatkom za minuli rad i poreze i doprinose u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast", navodi se u Prijedlogu.

(N.N/N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Savjet ministara ne traži vraćanje “bijelog hljeba”

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2016, 14:00

SARAJEVO - Savjet ministara BiH nije, niti bi ikada tražio vraćanje "bijelog hljeba", odnosno naknade za izabrane i imenovane zvaničnike na nivou BiH po isteku mandata, saopšteno je danas iz ove institucije...U saopštenju se ističe da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić u potpunosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.