BiH

Savjet ministara BiH predlaže vraćanje "bijelog hljeba"?

Savjet ministara BiH predlaže vraćanje "bijelog hljeba"?
Savjet ministara BiH predlaže vraćanje "bijelog hljeba"?

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta BiH je ukinuo "bijeli hljeb" da bi Savjet ministara BiH dostavilo Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH po kojem bi se ova beneficija vratila izabranim i imenovanim zvaničnicima po isteku mandata.

Prema ovom Prijedlogu zakona koji će se pred parlamentarcima naći 17. marta, izabrane osobe i imenovani zvaničnici, nakon prestanka javne funkcije, imaju pravo na naknadu za produženje radnopravnog statusa dok ne steknu radnopravni status kod drugog subjekta ili ne ispune uslov za penziju, a najduže šest mjeseci počevši od dana prestanka javne dužnosti.

"Pod izabranim osobama i imanovanim zvaničnicima ovog člana podrazumjeva se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poslanik i delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjedavajući, ministar i zamjenik ministara Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Naknada obuhvata osnovnu platu sa dodatkom za minuli rad i poreze i doprinose u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast", navodi se u Prijedlogu.

(N.N/N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije