Savet bezbednosti zaseda povodom eskalacije krize u Ukrajini

Izvor: Blic, 02.Maj.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti zaseda povodom eskalacije krize u Ukrajini

Savet bezbednosti UN počeo je večeras po srednjoevropskom vremenu na zahtev Rusije 13. vanrednu sednicu o krizi u Ukrajini, zbog sve veće eskalacije nasilja u toj zemlji.

Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je uoči sednice da će zatražiti "hitan prekid nasilja" u Ukrajini.

Mi ćemo pozvati da nasilje bude zaustavljeno, rekao je Čurkin, javio je Itar-Tass.

Francuski ambasador Žerar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aro uzvratio je da je upravo "Rusija poslala bande siledžija na Ukrajinu... a sada je odjednom otkrila da bi ta mešavina mogla da izmakne kontroli".

Današnja sednica druga je u ovoj nedelji, a prethodna je takođe bila sazvana na zahtev Rusije.

Očekuje se da će generalni podsekretar UN za politička pitanja Džefri Feltman podneti izveštaj o situaciji u jugoistočnom regionima Ukrajine, navodi Itar-Tass.

Izgledi da Savet donese neku konkretnu odluku o nekoj akciji povodom krize vrlo su mali, pošto i Rusija i zapadne sile koje, s druge strane, podržavaju vlasti u Kijevu, imaju pravo veta.

Ukrajinske snage bezbednosti započele su jutros u Slavjansku specijalnu operaciju u kojoj su, kako se izveštava, poginule tri osobe - dva ukrajinska vojnika I jedan pripadnik pobunjenika, podsećaju agencije.

Pročitajte još Večeras najavljena nova ofanziva u Slavjansku, u Donjecku blokirana železnica

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SB bez dogovora o Ukrajini

Izvor: B92, 02.Maj.2014

Njujork -- Savet bezbednosti UN ni večeras,na 13. vanrednoj sednici posvećenoj eskalaciji nasilja u Ukrajini,nije uspeo da usaglasi korake za rešavanje krize u toj zemlji...Na sednici, sazvanoj na zahtev Moskve, ruski ambasador Vitalij Čurkin zatražio je "hitno zaustavljanje nasilja", dok su ambasadori...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.