Saudijska Arabija: Princeza osuđena na uslovnu kaznu

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija: Princeza osuđena na uslovnu kaznu

Pariz -- Francuski sud proglasio je ćerku saudijskog kralja, princezu Hasu bint Salman, krivom za saučesništvo u nasilju sa pretnjom oružjem.

Osuđena je na 10 meseci uslovne kazne.

Princeza Hasa je optužena da je naredila telohranitelju da prebije radnika u njenom luksuznom stanu u Parizu.

Prema navodima optužnice, radnik Ašraf Eid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao policiji da mu je telohranitelj vezao ruke, udarao ga i šutirao i primorao ga da poljubi princezi noge, nakon što ga je ona optužila da ju je snimao mobilnim telefonom.

Kazao je da ga je princeza tretirala kao psa i da mu je, dok ga je telohranitelj tukao, govorila: "Videćeš kako se razgovara sa princezom, kako se razgovara sa kraljevskom porodicom", prenosi Rojters.

Princeza Hasa (43), sestra prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, negirala je da je počinila zločin. Njen advokat Emanuel Mojn rekao je pred početak suđenja da je istraga protiv nje zasnovana na neistinama.

On je presudu nazvao "neobjašnjivom" i najavio da će podneti žalbu. Princeza nije prisustvovala izricanju presude.

Kako prenosi AP, telohranitelj Rani Saida proglašen je krivim po optužbi za nasilje, konfiskaciju i krađu. On je dobio kaznu koju je tužilaštvo tražilo: osam meseci uslovno i 5.000 evra novčane kazne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski sud osudio saudijsku princezu na uslovnu zatvorsku kaznu

Izvor: Danas, 12.Sep.2019

Kćerka kralja Saudijske Arabije učestovala je u zlostavljanju radnika u njenom luksuznom stanu u Parizu, presudio je francuski sud te osudio princezu na 10 meseci uslovne zatvorske kazne. Članak Francuski sud osudio saudijsku princezu na uslovnu zatvorsku kaznu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.