Sastanak Šolca i Putina u Moskvi: Nemačka ne očekuje konkretne pomake

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 14:40

Sastanak Šolca i Putina u Moskvi: Nemačka ne očekuje konkretne pomake

Izvor iz nemačke vlade je rekao da će nemački kancelar Putinu jasno staviti do znanja da su zapadni partneri jedinstveni u svom stavu da bi svaka agresija izazvala, kako je naveo, bolne i značajne sankcije Rusiji.

Nemačka ne očekuje konkretne rezultate od sastanka kancelara Olafa Šolca sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom početkom naredne sedmice u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moskvi, ali se nada boljem razumevanju ruske zabrinutosti i ciljeva, izjavio je danas neimenovani izvor iz nemačke vlade.

Kako prenosi agencija Rojters, Šolc bi trebalo da otputuje u utorak u Moskvu da se sastane sa Putinom, u okviru diplomatskih sastanaka koji imaju za cilj da se spreči ruski napad na Ukrajinu.

Šolc će ruskom predsedniku tokom posete Moskvi preneti da se razmeštanje ruskih trupa na granici sa Ukrajinom "jedino može razumeti kao pretnja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šolc najavio nacrt zakona o posebnom statusu Donbasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 07:53

Ukrajina će staviti na raspravu nacrt zakona o posebnom statusu Donbasa i o održavanju lokalnih izbora u tom regionu, rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u Kijevu..."Predsednik Zelenski me je uverio da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MIROVNA MISIJA OLAFA ŠOLCA: Nemački kancelar ide u Kijev i Moskvu u pokušaju da ublaži tenzije

Izvor: Kurir, 14.Feb.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc doputovaće danas u Kijev pre posete Moskvi u pokušaju da ublaži "veoma kritičnu" pretnju ruske invazije koja bi mogla da izazove najgoru krizu od Hladnog rata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.