Sastali se Makron i Merkelova: Teme - Belorusija, Mali, Grčka, Turska i kovid 19

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 17:30

Sastali se Makron i Merkelova: Teme - Belorusija, Mali, Grčka, Turska i kovid 19

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron sastali su se danas u srednjevekovnoj tvrđavi-ostrvu Fort de Bregankon.

Oni su tu kako bi dogovorili naredne korake odnosa koji je pokretačka snaga EU, piše Rojters.

Merkelovu su na ulazu sačekali Makron i njegova supruga Brižit i tom prilikom nemačka kancelarka je prokomentarisala "najlepše mesto na svetu", prenosi Rojters i dodaje da su nakon toga stavili hirurške maske na lice i ušli u salu za konferencije.

Kako se navodi, dvoje lidera razgovaraće o stanju u Belorusiji, virusu kovid 19, državnom udaru u Maliju, tenzijama između Grčke i Turske.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MERKELOVA I MAKRON POŽURILI DA PRIGRLE RUSKOG OPOZICIONARA: Otrovanom Navaljniju nudimo azil ako je potrebno!

Izvor: Kurir, 20.Avg.2020

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas, nakon sastanka sa Angelom Merkel, da je Francuska spremna da ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljniju pruži svu neophodnu pomoć, uključujući i azil.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.