Saslušanje Lešanovića odloženo zbog snega, kasnio 11 minuta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanje Lešanovića odloženo zbog snega, kasnio 11 minuta

NOVI SAD -

Saslušanje Pavla Lešanovića iz Beograda, koga je 23. septembra lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pretukao u kafanskoj tuči, danas nije održano u Osnovnom sudu u Novom Sadu i zakazano je za 8. februar.

Razlog pomeranja datuma je kašnjenje Lešanovića i njegovog advokata na saslušanje, koje je trebalo da počne jutros u 10 sati.

"Zbog loših vremenskih uslova i pored svih napora koje smo uložili nismo uspeli da stignemo na vreme", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je Lešanovićev advokat Goran Petronijević, dodajući da je to kašnjenje iznosilo svega 11 minuta.

Po Petronijevićevim rečima, advokati odbrane su napustili sudnicu kada su videli da Lešanović nije stigao i nisu se kasnije odazivali na telefonske pozive, pa je ročište moralo biti otkazano

Čankovi advokati imaju pravo da prisustvuju davanju iskaza Lešanovića i svedoka.

"Ne slažem se sa odlukom advokata odbrane da napuste sudnicu, jer se tako stiče utisak da se nešto odugovlači, a mislim da za bilo kakvo odugovlačenje nema nikakve potrebe", rekao je Petronijević.

Na novo ročište zakazano 8. februara pored Lešanovića, kako je novinarima rekao Petronijević, biće pozvani i svi svedoci.

Lešanović je prethodno trebalo da svoju izjavu da 25. oktobra, ali to nije učinio zbog zdravstvenih razloga, dok je Nenad Čanak izjavu povodom tuče u restoranu "Tako je suđeno" dao 19. oktobra u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Lešanović optužuje Čanka da ga je pretukao zajedno sa još nekoliko ljudi.

Lider LSV, koji je najpre negirao da je tukao Lešanovića, kasnije je to javno priznao, a zatim podneo je ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odloženo saslušanje Pavla Lešanovića

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2012

SASLUŠANJE Pavla Lešanovića (47) u Osnovnom sudu u Novom Sadu, u sredu je odloženo za 8. februar 2013. godine. Beograđanin koji optužuje Nenada Čanka, lidera Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) da ga je sa dvojicom telohranitelja pretukao i povredio 23. septembra ispred kafane „Tako je suđeno“,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.