Šanse da SAD obore nove ruske rakete ravne nuli ANALIZE STRUČNJAKA USPANIČILE AMERIKANCE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šanse da SAD obore nove ruske rakete ravne nuli" ANALIZE STRUČNJAKA USPANIČILE AMERIKANCE

Američki presretači su prespori i ne mogu da stignu novu interkontinentalnu "sarmat" i raketni hipersonični kompleks "Avangard".

To tvrdi poznati portal "Militari voč" koji je analizirao mogućnosti svih američkih sistema protivraketne odbrane. Američki vojni eksperti podsećaju da pre dve godine sistem "Aegis" nije mogao da presretne i obori severnokorejsku raketu "hvason-14" koja je pala 300 kilometara od obale u Japanskom moru.

"Militari voč" piše da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi, u slučaju stvarnog rata, osim pravih, protivnik lansirao i lažne rakete što bi još više otežalo posao američke PRO.

- Ako američki PRO ne može da presretne severnokorejske rakete šanse da obori najnovije ruske rakete sa hipersoničnim sistemima "Avangard" su ravne nuli - tvrdi portal.

Zbog toga je vrlo teško izračunati kretanje takve rakete pa su i šanse da se obori minimalne. Da bi se stigla i uništila takva raketa presretači moraju da lete najmanje 30 maha, a o tome Amerikanci mogu zasada samo da maštaju.

SAD priznaju da ne mogu da zaustave ni strateške rakete petog pokolenja "sarmat" koje će zameniti stare sovjetske rakete koje su na Zapadu nazvali "satana". Serijska proizvodnja "sarmata" počinje iduće godine i raketne jedinice će ih dobiti 2021. godine.

Zasada je najubojitija ruska raketa "jars" koja je zapravo modernizovana "topola".

Komandant ruskih raketnih jedinica Sergej Karakajev objasnio je ovih dana da je infrastruktura za puk "Avangarda" već napravljena u Jasnensku u Orenburskoj oblasti. Planirano je da taj puk bude spreman za bojevo dežurstvo krajem godine. Probna gađanja su obavljena tokom 2018. Tada je raketa pogodila cilj na poligonu Kura na Kamčatki.

Najnoviji kompleks "Avangard" može da leti brzinom većom od 20 maha, a osim toga u fazi pada može da menja pravac i tako predribla protivničku odbranu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ANALIZE POKAZALE: "Avangarda" je neoboriva

Izvor: Večernje novosti, 09.Jun.2019

Šanse da SAD obore nove ruske rakete ravne nuli. Amerikanci nemaju rakete koje mogu da lete brzinom od 30 maha AMERIČKI presretači su prespori i ne mogu da stignu nove ruske rakete, interkontinentalnu "sarmat" i raketni hipersonični kompleks "Avangard". To tvrdi poznati portal...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.