Sačinjen finalni tekst o spasavanju nuklearnog sporazuma sa Iranom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 23:10

Sačinjen finalni tekst o spasavanju nuklearnog sporazuma sa Iranom

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj izjavio je danas da je sačinjen finalni tekst nakon što su u Beču završeni indirektni pregovori između Teherana i Vašingtona o spasavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

"Ono o čemu se može pregovarati je ispregovarano i to se sada nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u finalnom tekstu. Međutim iza svakog tehničkog pitanja i svakog pasusa krije se politička odluka koju treba doneti u prestonicama", napisao je Borelj na Tviteru, preneo je Rojters.

On je istakao da će sporazum moći da se potpiše ako odgovori iz prestonica budu pozitivni.

Pregovarači o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma preseliće se iz Beča u Teheran, gde će nastaviti razgovore, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Iranska agencija navodi da će se razgovori nastaviti sa koordinatorom pregovora i predstavnicima drugih strana, preneo je Rojters.

SAD su sporazum o nuklearnom programu Irana napustile 2018. godine, ali su učestvovale u pregovorima o reaktiviranju dokumenta.

Strane u sporazumu su, osim Irana, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, a EU je posredovala.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Borel: Sačinjen finalni tekst o spasavanju nuklearnog sporazuma

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2022

BRISEL - Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost Žosep Borel izjavio je danas da je sačinjen finalni tekst nakon što su u Beču završeni indirektni pregovori između Teherana i Vašingtona o spasavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.